Det finns alla möjliga sorters mobilspel i världen. Från en början var det klassiska mobilspel av enklare slag som Snake. Snake var en orm som kräla runt och letade äpplen. Varje gång han åt ett äpple så växte han en bit. I ursprungliga Snake så var man fast i en ram och till slut var man så stor att man inte kunde komma någonstans. Sedan kom en uppföljare, Snake ll, i den fanns det olika banor som gjorde att man kunde åka igenom väggarna. Och sedan banor med lite olika hinder i.Mobilspel

I den nya varianten av Snake så kunde man få extremt mycket fler poäng än de gamla mobilspelet. Vilket snabbt uppskattades av pöbeln. Sedan kom ett spel som hette Space Impact. Då var man ett rymdskepp som åkte runt och sköt rymdvarelser och andra skepp. Det var ett väldigt spännande spel som aldrig tog slut.

Harpan – klassiskt mobilspel

Harpan är ett annat klassiskt spel som funnits med sedan urminnes tider. Det har nog varenda person som någonsin suttit vid ett dator spelat eftersom det är ett ursprungligt spel till operativsystemet för Windows som introducerades 1990. Svårt att se en enda dator utan detta otroliga retrospel. Målet med Harpan är väldigt enkelt. Man ska bygga fyra högar per valör som ska ligga i ordning från ess till kung. Det behövs en blandning av skicklighet, strategi och även tur för att lyckas gå ut. Har du inte testat? Det måste vara helt omöjligt.Mobilspel

Andra klassiska spel är Miniröj och Flipper som också följde med till äldre operativsystem för Windows. Vissa tycker att Miniröj är roligare eftersom det inte bygger lika mycket på tur utan mer på skicklighet. Dessa spel har även förts över till mobiltelefonerna. 

Sedan har vi Super Mario. Dessa superretro-spel som kom till NES slutet 80-tal. Detta har kidsen börjat spela om eftersom de kommit i mobilspels-varianter. Detta är något som vi av det äldre gardet verkligen uppskattar. Otroligt genomtänkt mobilspel som har sålts i miljoner och åter miljoner exemplar. Över hela världen. De flesta mobilspel som kommer är varianter på tidigare dator och tv-spel. Därför är det relativt enkelt att släppa ett nytt mobilspel i dag. Bara använda sig av ett klassiskt TV-spel så blir det succé. Se bara på Pokemon Go som släpptes under 2016 som mobilspel. Ett spel som byggde på den gamla TV-serien som sedan blev film och spel till både Game Boy och dator. Den fungerade som en 3D-variant där man gick runt med telefonen och kunde fånga dom i verkliga livet. 

Detta skapade trafikkaos då folk kunde stanna överallt bara för de såg att en ovanlig Pokemon fanns där. I dag är det nog inte riktigt lika många som spelar Pokemon Go för det kändes som en kort fluga som snabbt gick över. I dag spelar folk allt från Candy Crush till Fifa i sina mobiltelefoner. Vilket är kul att se. Men se till att ägna tid åt era familjer också. Se till att barnen har förbud ett par timmar om dagen.

Här kan ni läsa mer om poulära mobil casino spel!

Share this